אז מי אתה ינון אריאלי - הפוסט שהועלם -1

דיונים כללים

Re: אז מי אתה ינון אריאלי - הפוסט שהועלם -1

הודעהעל ידי ההולך בדרכים » 16 נובמבר 2009, 14:15

ההולך בדרכים ישרות כתב:אני רואה את המקרה הזה כך:
נכנסת כאורח לביתו של אדם
שקיבל אותך בסבר פנים יפות
ונתן לך מכל טוב
לכל שאלה השתדל לענות בצורה המלאה והכנה ביותר
עם הזמן שאלת שאלות
ולא קיבלת תשובות או שקיבלת תשובות מתחמקות
זה הכעיס אותך
עד כאן נכון? תקן אותי אם אני טועה.

אתה טועה.

לא לכל שאלה הוא ענה, לא לי ולא לאחרים (זה מופיע בפוסט, קראת אותו בכלל?!?), בטח לא בצורה מלאה ואין לי מושג אם כנה.

וזה לא הכעיס אותי אלא הפליא אותי. עד שהבנתי שהמטרה היא לא ללמד אלא מטרה אחרת.

ההולך בדרכים ישרות כתב:החלטת לעשות מעשה ובביתו של מי שאירח אותך פירסמת כתבה כזאת.
מדוע פשוט לא כתבת לו מכתב אישי?
לדעתי זה היה הרבה יותר מכובד
למה אתה לא פונה אליו אישית עכשיו? למה לעשות זאת בדרך כזאת?
זאת בחירתך אבל מה ייצא לך מזה שאתה מפרסם את זה באינטרנט? אתה רוצה שאנשים יקראו ויזהרו ? ממה בעצם?
האתר כבר לא קיים וחבל
ינון לא גורו וגם לא היה כזה
רק אחד שניתן ללמוד ממנו וניתן גם לא
אם נותנים לך מתנה, זו בחירה שלך אם לקבל אותה או לא.
כך אני רואה זאת

סליחה, אבל מה הכוונה ב"כתבה כזאת"?

זה נראה לך חמור לשאול באופן מרוכז את אותן התהיות והשאלות שנשאלו על ידי מספר אנשים ולא נענו במשך תקופה? כל עוד אנשים לא מקללים ולא משמיצים, אני אקבל ואענה בשמחה לכל פוסט עם כל שאלה ותהיה. לראיה, אני עונה לך, לא? ;)

כך או כך, לדעתי הרבה פחות מכובד והרבה יותר חמור היה למחוק את הפוסט. בעקבות זאת הגיע הפוסט שהועלם #2, שלאחריו לא רק שנחסמתי אלא גם כל מילה שכתבתי באתר נמחקה (או ליתר דיוק, רק אני יכולתי לראות את עצמי ואותם). כלומר, לא רק שהוחלט שאני מוקצה מחמת המיאוס אלא שהיה צורך גם למחוק את כל הכתבות ורבבות המילים שכתבתי באתר (כולל אלו שזכו למחמאות מינון), כמו שנאמר "יימח שמו וזכרו".

עקב כך, נפתחה הקהילה פה והפוסטים הראשונים שהועלו הם אלו שהביאו לפתיחתו. אנשים רצו לדעת מה היה שם וקיבלו מענה. קטע כזה, של שקיפות.

תודה שאתה כאן ומעלה את הנושא גם לטובת החדשים שלא מכירים את הסאגה :lol:

ממשיכים:

איך אתה יודע שלא פניתי אליו באופן אישי?

עד היום יש לי מיילים מינון שאת תוכנם אני לא חושף, גם אם ישלמו לי. כזה אני. מה שבינינו, נשאר בינינו.

האתר של ינון לא פעיל לא בגלל הביקורת שלי אלא מסיבות אחרות.

אני מציע שתשאל את עצמך מה הסיבה שהאתר לא פתוח יותר לקהל הרחב. מה היה מזיק לו לכולם הייתה גישה לכל המאמרים שינון כתב? הרי על השרת הוא ממילא עדיין משלם...

למדת ממנו הרבה? באמת? כמו מה? איך לחשב בעצמך ולהחליט לבד מה לקנות ומה למכור? וואלה? אפילו שהנוסחאות היו מוסתרות? קוסם אתה.

ותגיד, לא מפריע לך שהשאלות הן במקום ולעניין אבל אין תשובות מניחות את הדעת לשאלות האלו? אתה מוזמן לנחש את התשובות (תעמיד פנים שאתה ינון, אלא אם כן...) ונראה אם ייצא לך משהו הגיוני.

ומה שהכי מצחיק הוא שאתה נואם על כניסה לבית של בנאדם וכו' בעוד אתה כרגע, לפי טענתך, בבית שלי ולמרות זאת התחלת להטיח בי עלבונות החל מהרגע שבו בחרת את הכינוי שלך.

שא ברכה!
כל הנאמר לעיל (גם אם נכתב באופן נחרץ) מהווה את דעתי האישית בלבד בזמן הכתיבה.

אין בדבריי משום כל המלצה, למעט המלצה שעל כל משקיע לבצע את בדיקותיו בעצמו ולהחליט על אחריותו האישית בלבד.

בהצלחה!!
סמל אישי של המשתמש
ההולך בדרכים
ממש לא גורו

הודעהעל ידי meir-h » 16 נובמבר 2009, 17:44

ההולך הישר נדמה לי שהסיפור שלך משונה
כל הענין כבר פסה.אך אתה מעלה אותו מחדש מהגהנום הקיברנטי מדי כמה חודשים מחדש כדי להזכיר לכל הקוראים שרובם אפילו לא יודעים במה מדובר.
meir-h
לא גורו

הודעהעל ידי Kayben » 16 נובמבר 2009, 21:13

מאיר צודק.
זה כזה נוסטלגיה אינטרנטית, :D

שורה תחתונה, המשבר העולמי כנראה מחק גם את ינון/האתר. ;)
סוג של אירוניה בורסאית/אינטרנטית.
סמל אישי של המשתמש
Kayben
לא גורו

הודעהעל ידי GizM0 » 17 נובמבר 2009, 04:06

האתר של ינון (Bursa4U) אולי כבר לא פעיל, אבל עדיין מבטיח לחזור בקרוב ובגדול (מזה חודשים רבים..). כנראה שאחרי המשבר הבורסה היא כבר לא כל כך 4U.. :lol:
פרט לכך מי שעוקב אחרי ינון בטוויטר שם לב שהוא ממשיך לפרסם את ההגיגים שלו בעיקר על מניות חלום (קמהדע, סרגון, פרוטליקס) שאולי הן חברות בעלות פוטנציאל, אבל בין השקעה בחברות אלו לבין עקרונות השקעת ערך אין ולא כלום.

איך שאני רואה את זה, ינון כנראה ניסה להרים סטרט-אפ ישראלי (מין חיקוי של ג'ואל גרינבלט עם ה- Magic-Formula, למי שלא מכיר - https://www.magicformulainvesting.com) רק שהשקיפות לא היתה הצד החזק של העסק..
העסק כנראה לא ממש התרומם, אז ינון זנח אותו (או שעדיין עובד עליו - אבל משם מה החליט להוריד את האתר במתכונתו הקודמת).
הפוסט של ההולך מן הסתם לא היה שיווקי במיוחד לעסק - במיוחד לאור חוסר התשובות לשאלות האמיתיות שהועלו בו (מסיבותיו של ינון השמורות עמו) אז ינון בחר בדרך האלימה והקלה.

ההולך בדרכים ישרות - לא נראה לי שתמצא תמיכה בעמדה שלך כאן, מה גם שיש לי הרגשה שהדרכים שאתה הולך בהן מתעקלות להן מאחורי הקלעים..
GizM0

הודעהעל ידי דפני » 17 נובמבר 2009, 08:10

אני חושבת שינון פגע באנשים שהיו צמודים לאתר הרבה יותר מההולך בדרכים.
קודם הפך את האנשים לתלויים ברשימת המניות המנצחות ואז הפסיק בבת אחת ללא גמילה מספקת.
הפסיק את ההתכתבות האישית בין האנשים בצורה שרירותית כדי שלא ידונו בדברים ללא ידיעתו.
אני אישית התחלתי לחשוב על כל מילה שכתבתי כדי לא להשתמש במילים מסויימות ולא הולמות בעיניו.
חופש הביטוי ירד פלאים ,ינון הזיק לעצמו במו ידיו.
סמל אישי של המשתמש
דפני
לא גורו בכלל

הודעהעל ידי ההולך בדרכים ישרות » 05 מאי 2010, 12:28

אז טוב שהנושא הזה עלה לדיון
כך כולם יכולים ללמוד מהטעויות ולהשתפר
ההולך בדרכים-מצטער אם פגעתי. זה פשוט מאוד הציק לי.
אני עדיין חושב שנעשו כאן טעויות משני הצדדים ואפשר ללמוד מזה רק להבא.
ההולך בדרכים ישרות

הודעהעל ידי Kayben » 05 מאי 2010, 18:37

Water under the bridge

יאללה...
סמל אישי של המשתמש
Kayben
לא גורו

הודעהעל ידי אלדד » 20 יוני 2010, 10:28

מעניין. לא הכרתי את יינון, אבל נתקלתי במקרה היום בכמה דברים שכתב ועשיתי חיפוש עם השם שלו והגעתי לפה :)
אם מה שההולך בדרכים כותב נכון (ומההיכרות שלי הוא לא כותב דברים סתם), אז בהחלט משהו פה לא מריח טוב. אני אישית אגב בכלל נגד השקעה על פי נוסחאות, הגישה שלי היא למדוד כל השקעה בפני עצמה ותמיד לשמור על גמישות. השקעה לפי נוסחא לא עומדת בעקרונות שלי...
לונג, הפורום הכלכלי לקבלת החלטות פיננסיות והשקעות ערך.
http://long.co.il/
אלדד
משקיע

הודעהעל ידי ליאת » 27 יולי 2010, 06:52

לא צריך להסיק ממקרה זה ומאתר זה לגבי בן אדם.
נראה לי כמו התארגנות של כמה אנשים במטרה להשמיץ...
ליאת

הודעהעל ידי דפני » 27 יולי 2010, 07:27

ליאת,אף אחד לא משמיץ.
כך זה היה וחבל על מילים נוספות ,העיניין כבר סגור וגמור מזמן. {ouch}
סמל אישי של המשתמש
דפני
לא גורו בכלל

הקודם

חזור אל כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד