ההולך בדרכים ישרות כתב:אני רואה את המקרה הזה כך:
נכנסת כאורח לביתו של אדם
שקיבל אותך בסבר פנים יפות
ונתן לך מכל טוב
לכל שאלה השתדל לענות בצורה המלאה והכנה ביותר
עם הזמן שאלת שאלות
ולא קיבלת תשובות או שקיבלת תשובות מתחמקות
זה הכעיס אותך
עד כאן נכון? תקן אותי אם אני טועה.
אתה טועה.
לא לכל שאלה הוא ענה, לא לי ולא לאחרים (זה מופיע בפוסט, קראת אותו בכלל?!?), בטח לא בצורה מלאה ואין לי מושג אם כנה.
וזה לא הכעיס אותי אלא הפליא אותי. עד שהבנתי שהמטרה היא לא ללמד אלא מטרה אחרת.
ההולך בדרכים ישרות כתב:החלטת לעשות מעשה ובביתו של מי שאירח אותך פירסמת כתבה כזאת.
מדוע פשוט לא כתבת לו מכתב אישי?
לדעתי זה היה הרבה יותר מכובד
למה אתה לא פונה אליו אישית עכשיו? למה לעשות זאת בדרך כזאת?
זאת בחירתך אבל מה ייצא לך מזה שאתה מפרסם את זה באינטרנט? אתה רוצה שאנשים יקראו ויזהרו ? ממה בעצם?
האתר כבר לא קיים וחבל
ינון לא גורו וגם לא היה כזה
רק אחד שניתן ללמוד ממנו וניתן גם לא
אם נותנים לך מתנה, זו בחירה שלך אם לקבל אותה או לא.
כך אני רואה זאת
סליחה, אבל מה הכוונה ב"כתבה כזאת"?
זה נראה לך חמור לשאול באופן מרוכז את אותן התהיות והשאלות שנשאלו על ידי מספר אנשים ולא נענו במשך תקופה? כל עוד אנשים לא מקללים ולא משמיצים, אני אקבל ואענה בשמחה לכל פוסט עם כל שאלה ותהיה. לראיה, אני עונה לך, לא?
כך או כך, לדעתי הרבה פחות מכובד והרבה יותר חמור היה למחוק את הפוסט. בעקבות זאת הגיע הפוסט שהועלם #2, שלאחריו לא רק שנחסמתי אלא גם כל מילה שכתבתי באתר נמחקה (או ליתר דיוק, רק אני יכולתי לראות את עצמי ואותם). כלומר, לא רק שהוחלט שאני מוקצה מחמת המיאוס אלא שהיה צורך גם למחוק את כל הכתבות ורבבות המילים שכתבתי באתר (כולל אלו שזכו למחמאות מינון), כמו שנאמר "יימח שמו וזכרו".
עקב כך, נפתחה הקהילה פה והפוסטים הראשונים שהועלו הם אלו שהביאו לפתיחתו. אנשים רצו לדעת מה היה שם וקיבלו מענה. קטע כזה, של שקיפות.
תודה שאתה כאן ומעלה את הנושא גם לטובת החדשים שלא מכירים את הסאגה
ממשיכים:
איך אתה יודע שלא פניתי אליו באופן אישי?
עד היום יש לי מיילים מינון שאת תוכנם אני לא חושף, גם אם ישלמו לי. כזה אני. מה שבינינו, נשאר בינינו.
האתר של ינון לא פעיל לא בגלל הביקורת שלי אלא מסיבות אחרות.
אני מציע שתשאל את עצמך מה הסיבה שהאתר לא פתוח יותר לקהל הרחב. מה היה מזיק לו לכולם הייתה גישה לכל המאמרים שינון כתב? הרי על השרת הוא ממילא עדיין משלם...
למדת ממנו הרבה? באמת? כמו מה? איך לחשב בעצמך ולהחליט לבד מה לקנות ומה למכור? וואלה? אפילו שהנוסחאות היו מוסתרות? קוסם אתה.
ותגיד, לא מפריע לך שהשאלות הן במקום ולעניין אבל אין תשובות מניחות את הדעת לשאלות האלו? אתה מוזמן לנחש את התשובות (תעמיד פנים שאתה ינון, אלא אם כן...) ונראה אם ייצא לך משהו הגיוני.
ומה שהכי מצחיק הוא שאתה נואם על כניסה לבית של בנאדם וכו' בעוד אתה כרגע, לפי טענתך, בבית שלי ולמרות זאת התחלת להטיח בי עלבונות החל מהרגע שבו בחרת את הכינוי שלך.
שא ברכה!